День Німецької єдності

Історична подія возз’єднання Німеччини, коли Німецька Демократична Республіка офіційно об’єдналася з Федеративною Республікою Німеччини, стало довгоочікуваним і радісним звершенням сподівань німецького народу.
Падіння Берлінської муру 9 листопада 1989 року, ознаменувало кінець холодної війни. Це відкрило шлях до возз’єднання Німеччини, яке відбулося через рік. Договір про об’єднання, було підписано 20 вересня 1990 року і 3 жовтня офіційно стало національним святом держави, відобразило закінчення післявоєнного розділу Німеччини.
Розважальна програма, присвячена відзначенню Дня німецької єдності, традиційно включає ряд урочистих заходів, вітаючи відпочинок для всіх громадян, сімей та гостей країни. Верхова їзда, прогулянки в парках, велике колесо, яке відкриває чудові види на Тіргартен і караоке, театральні вистави, різноманітні ігри, каруселі та огляд визначних пам’яток, все це робить свято дуже добродушним.
У День об’єднання німецького народу традиційно проходить триденний фестиваль в районі Бранденбурзьких воріт. Тут організовуються цікаві живі групи, ярмарки та стенди, пропонуються продукти харчування, напої та солодощі. Організатори свята намагаються зробити його максимально комфортним.