Профорієнтаційна зустріч

“В УКРАЇНИ є майбутнє, в НАС є майбутнє, незважаючи ні нащо” – саме такими словами було розпочато у вівторок, 21.02.2023, профорієнтаційну зустріч з учнями 10-го та 11-го класів “Європейського ліцею” м. Долина (ліцей #6) викладачами кафедри німецької філології Галиною Миколаївною Шацькою Halyna Schazka , Тетяною Петрівною Монолатій та Наталією Олексіївною Ткачук Natalia Tkatschuk . Викладачі кафедри завітали до учнів в ліцейний клас, що на вул. Степана Бандери 8 в м. Долина, на екрані, тому щиро дякуємо за таку чудову організацію присутнім на зустрічі вчителям німецької мови Людмилі Олексіївній Микитин та Галині Василівній Савчин (до слова, студіювала німецьку філологію в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника).
PowerPointPresenation із заголовком „Warum Deutsch studieren?“ мала в своєму змісті відповіді на два важливі питання, а саме “Чому має сенс студіювати німецьку мову?” та “Чому треба студіювати німецьку мову в ПНУ?”. В коментарях до слайдів презентації викладачі кафедри пов’язували зміст слайдів із змістом навчального предмету “Німецька” в ліцейній програмі та загалом із навчанням в ліцеї та із роллю німецькомовних країн – Німеччина, Австрія, Швейцарія – в допомозі Україні в сьогоднішній ситуації. Учні довідалися під час презентації й про місце німецької мови серед європейських мов, її місце як мови студіювання в університетах Європи. Особлива увага приділилася інформації про переваги здобуття вишої освіти в ПНУ, як в центральному класичному університі Прикарпаття. Тут учні почули статистичні інформації про співпрацю ПНУ з університетами світу, про можливість здобуття в університеті не лише високих фахових знань, а й чудової підтримки та розвитку інтересів чи хобі. Про теперішніх студентів ФІМ, які студіюють німецьку мову, також розповілося багато. “Їх небагато, але ми працюємо з ними багато” – чи не є це прекрасно?! Ну, і звичайно, завершилася зустріч запрошенням для учнів відвідати кафедру німецької філології чи факультет іноземних мов чи цілий університет та вибрати їх для здобуття диплома ВА та МА! Так, запросили німецькою: “Herzlich willkommen!”
Зустріч, яка відбулася, була черговою в циклі профорієнтаційних зустрічей з учнями (не)випускних класів шкіл рідного Прикарпаття, які стартували у жовтні 2022. Слідкуйте за анонсами про наступні зустрічі!