Презентація роману «Тримайся за повітря»

26 березня 2019 року в Науковій бібліотеці ПНУ ім. В. Стефаника відбулася творча зустріч з відомою письменницею, перекладачкою, завідувачем кафедри іноземних мов та перекладу та доцентом кафедри німецької філології, чудовим викладачем та надзвичайно позитивною людиною Марією Ткачівською.

На творчій зустрічі письменниця презентувала свій роман «Тримайся за повітря», а також розповіла про свій творчий шлях і запросила до захоплюючої мандрівки рядками своїх поезій та сторінками романів.

Довідка про авторку: Марія Ткачівська – українська письменниця і поетеса, викладач, науковець. Член Національної спілки письменників України з 1997 року. Лауреатка премії імені Івана Франка (2006), премії ім. Василя Стефаника (2010), конкурсу «Коронація слова 2007» (номінація «Романи»), конкурсу «Коронація слова 2012» (номінація «Дитяча проза»), «Коронація слова 2014» (номінація «Пісенна лірика»), «Коронація Слова 2015» (номінація «Кіносценарії»). Лауреатка Всеукраїнської літературної премії ім. Леоніда Череватенка (2017) та Міжнародної літературної премія імені Миколи Гоголя «Тріумф» (2018).

У творчому доробку – поетичні збірки «Просвічені силуети», «Переповнений експрес», «Коли я втікала із раю», духовна поезія «А над нашою вірою вічність» («Початок»), феєрія «День відбілює ніч», новели та оповідки «Подарунок від динозавра», художні замальовки та есе німецькою мовою «Die Ukraine von A bis Z (witzig, würzig, interessant)»  «Україна від А до Я (весело, цікаво і з перчиком), романи «Тримай мене, ковзанко», «Я і мій Дон Жуан», «Голос перепілки», дитячий роман «Обережно, діти!», авторські афоризми (збірки «Вона королева і колонізаторка», «Він повелитель і приборкувач», «Любов бруківка всіх доріг, авторка численних пісенних текстів.