Профорієнтаційна робота

27 вересня 2021 року викладачі кафедри німецької філології Липка С.І., Малашевська І.Я., Павлишинець О.О., Петришак Б.Я., Шацька Г.М. та Венгринович А.А. з профорієнтаційною метою відвідали Міжгірський заклад імені Августина Волошина та Міжгірський заклад №1 (Закарпатська область).
В Міжгірському закладі імені Августина Волошина навчається приблизно 500 учнів. Окремі класи вивчають певні предмети поглиблено. Викладачі зустрілися з учнями 11-го класу та розповіли про можливості вступу та широкий спектр спеціальностей в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Особливий інтерес в учнів викликала можливість безкоштовної підготовки до ЗНО. Цікавими були презентації про навчання на Факультеті іноземних мов та розповіді студентів про організацію дозвілля і можливість літньої практики закордоном. Щиро дякуємо за сприяння в організації зустрічі заступнику директора Гряділю Петру Петровичу.
В Міжгірському закладі №1 заступниця директора Петрище Олена Михайлівна розповіла, що тут навчаються загалом 950 учнів, в тому числі зараз є три 11-х класи, в одному з яких учні вивчають німецьку мову як основну іноземну. Для них цікавим є вступ на спеціальності «Філологія. Німецька мова і література, переклад включно» і «Середня освіта (Німецька мова)» та участь у безкоштовних консультаціях з підготовки до ЗНО з іноземної мови. З вчителями німецької мови Скічкою Тамарою Олександрівною та Полажинцем Василем Федоровичем обговорили можливості подальшої співпраці. Зустріч була інформативною та корисною для учнів та вчителів.