Захід в рамках асистентської практики

В рамках асистентської практики 30 квітня 2024 року студентки-магістрантки «ОП «Німецька мова і література, англійська мова, переклад» підготували та провели захід, присвячений поетесі Ліні Костенко «Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох!». Місцем проведення не випадково був обраний Відділ літератури іноземними мовами ІФОУНБ ім. І. Франка, адже твори Ліни Костенко перекладені багатьма мовами, зокрема німецькою. Під час зустрічі слухачі занурились у світ відомої поетеси, згадали головні етапи її нелегкого життєвого шляху. Без перебільшення можна сказати, що Ліна Василівна є лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Її творчість стала поетичним осмисленням буття людської душі. Слухаючи поезію Ліни Костенко, неможливо приховати захоплення красою і вишуканістю її поетичного вислову. Це майстерно продемонстрували студенти 1 курсу ОП «Німецька мова і література» спеціальності «Філологія» та «Середня освіта», які декламували вірші не лише мовою оригіналу, але й у перекладі німецькою мовою.
Також завідувачка відділу літератури іноземними мовами ІФ ОУНБ ім. І. Франка Відділ літератури іноземними мовами Іфоунб ім. І. Франка Ольга Войтичук Ольга Войтичук розповіла та ознайомила студентів з фондом бібліотеки та закликала стати активними читачами, вивчати іноземні мови та збагачувати свої знання, читаючи твори німецьких авторів мовою оригіналу.
Дякуємо щиро організаторам зустрічі студентці-магістрантці Вікторії Тимків, старшим викладачкам кафедри німецької філології Олені Павлишинець Aljona Pavlyshynets та Богдані Петришак, завідувачці відділу літератури іноземними мовами ІФ ОУНБ ім. І. Франка Ользі Войтичук та учасникам за невимушену атмосферу та прекрасну можливість насолодитись високою художністю поетичного слова Ліни Костенко та знайти нові джерела для опанування іноземних мов.