Презентація поетичної збірки

17 жовтня 2024 р. студенти факультету іноземних мов (групи СОН-32 і А-22) разом з викладачами кафедри німецької філології доцентками Світланою Липкою, Тетяною Монолатій та старшою викладачкою Галиною Шацькою відвідали презентацію поетичної збірки Василя Загороднюка «Світиться світла 100 тонн висота» (Івано-Франківськ: Місто-НВ, 2024), яка відбулася у приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імен Івана Франка.
Автор – український поет та літературознавець, уродженець Вінниччини, голова Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України, багатолітній викладач Херсонського державного університету.
Під час презентації студенти груп СОН-32 і А-22 читали німецькою мовою уривки з авторової поеми «Перемогла любов», український наклад якої знищили 2022 р. у Херсоні російські окупанти. У 2023 р. з’явився її німецькомовний переклад «Der Sieg der Liebe», який і використали наші студенти для декламування.
Викладачі кафедри та студенти стали учасниками справжнього свята поетичного слова відомого українського поета, який вимушено пов’язав свою долю з нашим містом через російську агресію. Художнє слово В. Загороднюка, спрямоване на розуміння перипетій сучасного життя, його проблем і філософське осмислення, долю людини, минуле і сучасне України, не залишило нікого байдужим.