Результати І-го туру Всеукраїнської олімпіади з німецької мови:

Журі І-го туру Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови (ОІМ та ДІМ), який відбувався 27.03. – 30.03.2023, оголошує результати з радістю та з вдячністю всім учасникам!

Спершу про систему оцінювання:

Максимальна кількість балів була 100, з яких 70 балів – максимальна кількість за письмову частину та 30 балів – максимальна кількість за усну частину.

Конкретніше про оцінювання: До письмової частини туру належали дві частини. Перша частина – 25 тестових завдань на перевірку граматичних компетентностей, за виконання яких можна було отримати максимально 50 балів. Друга частина – це написання листа читача газети (для учасників рівня С1 та для учасників ОР «Магістр») або листа до друга/ подруги (для учасників рівня В2) на задану комунікативну тему (задане комунікативне питання) із сфер „Umweltschutz“, „Familie/Heiraten“, „Universitätsstudium“, за яке можна було отримати максимально 20 балів (поділено на кількість балів за зміст листа, його структуру та граматику). Усна частина включала підготовку та озвучення розмови на задану комунікативну тему із сфер  „Bankgeschäfte“, „Berufsberatung“, „Geld, Inflation“, за яку була встановлена максимальна кількість балів – 30 балів.

Далі про учасників І-го туру Всеукраїнської олімпіади з німецької мови:

Кафедра німецької філології погодила, що учасниками Олімпіади можуть бути кращі студенти 3-го та 4-го курсів, які студіюють німецьку мову як ОІМ та кращі студенти 3-го курсу, які студіюють німецьку мову як ДІМ.

Загальна кількість учасників була 27 учасників, з яких – 8 учасників (з груп Н-31 та СОН-32, в якій викладачі німецької відповідно Галина Шацька та Світлана Липка) брали участь як учасники для рівня В2, 7 учасників (з груп Н-41 та СОН-42, в яких викладачі німецької відповідно Наталія Корольова та Наталія Ткачук) брали участь для рівня С1, 2 учасників (з групи Нм-11) брали участь для рівня «Магістр» (викладач німецької мови Олег Остапович) та 10 учасників (з груп А-31, А-32 та СОА-35, в яких викладачі німецької Світлана Липка, Анна Грималюк, Юстина Ковальчук та Наталія Ткачук), які брали участь для рівня А2 (німецька мова як ДІМ).

Тепер про результати, точніше про зайняті місця учасниками.

Рівень В2:

І-е місце отримують Галина Харів із загальною кількістю балів 93 (66 балів за письмову частину та 27 балів за усну частину), Оля Дмитрів із загальною кількістю балів 90 (63 балів за письмову частину та 27 балів за усну частину), Олександр Болдиш із загальною кількістю балів 88 (61 бал за письмову частину та 27 балів за усну частину).

ІІ-е місце отримують Дарина Перевізник із загальною кількістю балів 84 (60 балів за письмову частину та 24 бали за усну частину), Тетяна Волощук із загальною кількістю балів 83 (56 балів за письмову частину та 27 балів за усну частину) та Олександра Юречко із загальною кількістю балів 82 (58 балів за письмову частину та 24 бали за усну частину).

ІІІ-е місце отримують Ірина Шулятицька із загальною кількістю балів 74 (54 бали за письмову частину та 20 балів за усну частину) та Ольга Король із загальною кількістю балів 70 (50 балів за письмову частину та 20 балів за усну частину).

Рівень С1:

І-е місце отримують Марта Боднар із загальною кількістю балів 79 (51 бал за письмову частину та 28 балів за усну частину) та Марк Калин із загальною кількістю балів 79 (52 бали за письмову частину та 27 балів за усну частину).

ІІ-е місце отримує Олег Блискун із загальною кількістю балів 76 (53 бали за письмову частину та 23 бали за усну частину)

ІІІ-е місце отримують Леся Гринишин із загальною кількістю балів 67 (41 бал за письмову частину та 26 балів за усну частину), Анастасія Пікуляк із загальною кількістю балів 64 (38 балів за письмову частину та 26 балів за усну частину) та Христина Конвалюк із загальною кількістю балів 64 (39 балів за письмову частину та 25 балів за усну частину).

 

Рівень А2 (німецька мова як ДІМ):

І-е місце отримують Ірина Фреюк із загальною кількістю балів 91 (69 балів за письмову частину та 22 бали за усну частину) та Віта Неспляк із загальною кількістю балів 90 (65 балів за письмову частину та 25 балів за усну частину).

ІІ-е місце отримують Ярослава Маньків із загальною кількістю балів 81 (56 балів за письмову частину та 25 балів за усну частину) та Софія Ковальчук із загальною кількістю балів 76 (54 бали за письмову частину та 22 бали за усну частину).

ІІІ-е місце отримують Христина Васютин із загальною кількістю балів 73 (57 балів за письмову частину та 16 балів за усну частину), Каріна Ткаченко із загальною кількістю балів 72 (56 балів за письмову частину та 16 балів за усну частину) та Вікторія Конько із загальною кількістю балів 71 (55 балів за письмову частину та 16 балів за усну частину).

Вітаємо названих переможців І-го туру Олімпіади та сподіваємося, що досягнуті добрі результати стануть добрим початком (чи продовженням) подальших успіхів та перемог в професійній дружбі з німецькою мовою.

Дякуємо й іншим учасникам Олімпіади за досягнуті результати, для рівня С1 Марії Когутяк із загальною кількістю балів 52, студентам ОР «Магістр» Юлії Хартман із загальною кількістю балів 88 та Мирославі Андрусяк із загальною кількістю балів 83, для рівня А2 (німецька мова як ДІМ) Христині Пащак із загальною кількістю балів 69, Тетяні Бринецькій із загальною кількістю балів 67 та Віті Максимів із загальною кількістю балів 61.

Дякуємо учасникам за відповідальний підхід до участі в олімпіаді, старанність виконання завдань та творчість та змістовність при виконанні завдань.

 

З повагою

Журі Олімпіади

 

К-ра німецької філології ФІМ ПНУ

м. Івано-Франківськ, 9.04.2023