Internationales Deutsch-Café

27 березня 2024 року вже вкотре у рамках проєкту Міжнародного кафе німецької мови – “Internationales Deutsch-Café” – студенти групи СОН-32 мали чудову нагоду поспілкуватися німецькою мовою з іноземними студентами таких країн як Японія, Тайвань, Південна Корея, Італія та Англія. Всім учасникам та учасницям принесло неймовірне задоволення не тільки спілкування німецькою мовою, а й міжкультурний обмін інформацією щодо найрізноманітніших тем. Незважаючи на те, що всіх їх розділяють такі великі відстані, їм було надзвичайно цікаво обговорювати як свої особисті інтереси щодо навчання в університетах та проведення вільного часу, так і різні загальні теми, такі як погодні умови та природа у різних частинах світу тощо. А особливе пожвавлення та зацікавленість усіх гостей викликала тема про особливості святкування національних свят, зокрема власних домашніх традицій Великодня у їхніх родинах. Подекуди гості Кафе були щиро вражені від того, наскільки багатогранними виявляються прості повсякденні речі у міжкультурному контексті та наскільки кожен з них унікальний своїми талантами і вміннями.

Вагомою перевагою такого формату зустрічі студенти вважають можливість комунікувати на відповідному мовному рівні, адже в цьому Інтернет-кафе кожен може обрати для себе той рівень мови, у якому він почувається впевнено. За відгуками студентів, такі зустрічі дуже цікаві, корисні і мотивують до покращення та розвитку своїх компетенцій, тому вони з великою радість чекають на наступне запрошення до Кафе німецької мови, у якому вони мають нагоду пережити море позитивних емоцій від незабутнього спілкування і нових незвичних знайомств, а разом з тим позбутися стереотипів та отримати цікаві і достовірні відомості про особливості побуту, звичаїв та традицій народів з різних куточків світу, інформацію про які не завжди можна знайти у підручниках, і найкраще її можуть повідати лише носії цих культур.

Ми щиро вдячні ініціаторам та організаторам проєкту „Mausprojekt“ – викладачам німецької мови Крістіану Горну Christian Horn з Університету іноземних мов Ханґук у Сеулі (Південна Корея) та Крістофу Гендріксу Christoph Hendricks (Освітній центр “Світова мова та суспільство”, Токійський університет іноземних мов, Японія).