День урочистих нагород

«День урочистих нагород» відбувся в четвер, 25 квітня, для студентів «Німецької філології» та «Німецької мови (Середня освіта)».
Почався «День урочистих нагород» вступними словами завкафедрою Андрія Венгриновича та декана факультету Наталії Яцків Наталія Яцків , в яких звучали слова похвали за досягнуті результати навчання студентів, за використання сучасних можливостей студіювання на спеціальностях «Німецької філології» та «Німецької мови» в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, маючи на увазі стипендії в програмах семестрової академічної мобільності, стипендії для нетривалого перебування в університетах ФРН чи Австрії, участь в курсах різноманітних інституцій України та зарубіжжя.
Перша нагорода: Деканка факультету іноземних мов, проф. Наталія Яцків – під аплодисменти залу – вручала Грамоти за призові місця (І, ІІ, ІІІ місце) переможцям І-го туру Всеукраїнської олімпіади з німецької мови як основної іноземної мови, який проводився кафедрою німецької філології (назначене журі кафедри). Були вручені 16 грамот здобувачам освіти ОР бакалавр та ОР магістр, які навчаються за освітніми програмами кафедри німецької філології. Всі старання студентів-переможців олімпіади не виявилися марними та непоміченими, що буде мотивувати студентів-переможців та всіх студентів брати участь в різного роду конкурсах чи олімпіадах, які проводить кафедра німецької філології.
Друга нагорода: Всі студенти 3 курсу отримали Сертифікати про успішне завершення та складання підсумкового тесту з курсу «Вступ до семантики» (Einführung in die Semantik), який в 1 семестрі 2023-2024 н.р. читав проф. Юрген Пафель (Jürgen Pafel) з Інституту лінгвістики університету м. Штутґарт (ФРН), з яким кафедра німецької філології має тісну співпрацю (зокрема, програми Ukraine digital (DAAD) & Erasmus+). Цей сертифікат та результат завершення названого курсу зараховується до неформальної освіти здобувачів ОР «Бакалавр», що передбачено освітньою програмою підготовки здобувачів ОР. Окрім цього цей сертифікат може надати можливість зарахування курсу «Вступ до семантики» під час навчання на спеціальностях лінгвістики та германістики в університетах ЄС. Всім студентам було приємно – не без аплодисментів всіх присутніх – отримати від деканки проф. Наталії Яцків названі Сертифікати, бо й декан, вручаючи сертифікати, переконалася в старанності студентів, їх мотивації та прагнення бути європейськими студентами. Ну, а такими оцінками як 1,0; 1,3 не можна не тішитися.
Третя нагорода: Студенти, які успішно завершили 90-год. курс від Інституту Гете (Goethe Institut Goethe-Institut Ukraine ), отримали посвідчення про участь в курсі та його завершення. Про це читайте в окремій новині на сайті кафедри https://knf.pnu.edu.ua/. Буде цікаво!
Особливу подяку за організацію олімпіади з німецької мови і налагодження співпраці з проф. Юргеном Пафелем висловлюємо доц. Наталії Ткачук Natalia Tkatschuk , за роботу в журі олімпіади дякуємо доц. Тетяні Монолатій і асист. Надії Бойчук Надія Бойчук , за співпрацю з Гете-Інститутом – туторці програми Deutsch lehren lernen, ст. викл. Богдані Петришак.
Слідкуйте за нашими новинами! Тоді Ви не пропустите жодної важливої інформації для Вас, Ваших друзів та Ваших колег! Будьте з нами!