І-ий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови

Згідно з наказом ректора № 137 від 27.03.23. та відповідно до запропонованого завідувачем кафедри німецької філології Андрієм Венгриновичем графіку на факультеті іноземних мов протягом тижня контролю самостійної роботи відбувається І-ий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови для студентів 3-го та 4-го курсів ОР бакалавр, 1-го курсу ОР магістр. Запропоновані членами журі олімпіади завдання відповідають рівням В2 та С1 (для основної мови) та А2 (для другої іноземної мови) згідно з Загальноєвропейськими рекомендаціями з питань мовної освіти. Загалом в І-му турі Олімпіади беруть участь 16 найбільш вмотивованих студенток та студентів нашого факультету.

Мету Олімпіади можна озвучити власне словами учасників Олімпіади, наприклад Ольга Д. з групи Н-31 «Vielen Dank für diese Gelegenheit, sich zu zeigen». Зрозуміло, що Олімпіада приваблює учасників, оскільки це можливість продемонструвати здобутий за час навчання на нашому факультеті рівень знань або добре зарекомендувати себе на майбутнє.

Щодо завдань Олімпіади, то вони різноманітні, від Multiple Choiсe до написання листа / коментаря на подану тему в письмовій частині та проведення дискусії чи бесіди-планування на подану тему. Під час складання завдань журі звернуло увагу на нестандартність завдань, різнорівневість та широкий спектр знань, та – а це основне – студенти мають продемонструвати, що і з такими нелегкими завданнями можуть впоратися наші здобувачі освіти.

Попередні результати Олімпіади буде оголошено після перевірки виконання завдань, дотримання порядку подання апеляцій апеляційній комісії. Згідно з Наказом дедлайн оголошення кінцевих результатів – 09.04.2023.

Не забувайте слідкувати за новинами нашої кафедри, щоб не прогледіти важливого й – цілком можливо – привітати свого друга/ свою подругу з успіхом на Олімпіаді з німецької мови.