Розширюємо межі міжнародної співпраці!

Старша викладачка кафедри німецької філології Богдана Петришак взяла участь у робочій зустрічі, яку проводив Goethe-Institut в Україні Goethe-Institut Ukraine спільно із Єнським університетом (Німеччина) для представників мережі вищих навчальних закладів України, які у співраці із Goethe-Institut імплементують програму «Deutsch Lehren Lernen»/«Вчимося навчати німецької» у навчальний процес. Зустріч проходила з 24 по 28 жовтня 2023 року на базі Єнського університету імені Фрідріха Шиллера (м. Єна, Німеччина).
Метою зустрічі було підписання меморандуму про співпрацю між Goethe-Institut в Україні та Єнським університетом імені Фрідріха Шіллера. Вищевказані заклади домовляються співпрацювати в напрямку інтернаціоналізації вищої освіти з метою розширення існуючої ефективної та взаємовигідної співпраці та подальшого розвитку наукового й культурного обміну в сфері освіти, досліджень та інших сферах. Дана співпраця включатиме різні програми, як наприклад, обмін викладачів та студентів, спільні публікації чи дослідницькі проєкти, спільні конференції, спільні навчальні проєкти, спільні освітні програми.
Підписаний 27 жовтня 2023 меморандум є важливим кроком до розширення можливостей міжнародної співпраці українських університетів-партнерів програми «DLL (Deutsch Lehren Lernen)»/«Вчимося навчати німецької», серед яких є також Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.