Про актуальний стан підготовки магістерських робіт

Здобувачі ОР «Магістр», ОП «Німецька мова і література, англійська мова, переклад», 1-го курсу денної та заочної форми, звітували в п’ятницю, 23.02.2024, про актуальний стан підготовки магістерської роботи, в рамках якого відбувся попередній захист І-го (теоретичного) розділу. Звіт відбувався онлайн.
Слухали здобувачів члени комісії попереднього захисту магістерських робіт, доценти кафедри німецької філології Світлана Липка Svitlana Lypka , Наталія Корольова Nata Korolyova , Олег Остапович та Наталія Ткачук Natalia Tkatschuk . Такий звіт проводиться комісією вже не вперше та має на меті надати студентам-магістрам можливість презентувати свої наукові дослідження та вислухати зауваження чи пропозиції своїх колег.
Протокол комісії містить висновок для кожного здобувача щодо актуального стану підготовки магістерської роботи. Для всіх студентів-магістрів висновок був позитивним та містив інформацію про те, що студенти успішно та результативно працюють над магістерською роботою: названо мету, предмет та об’єкт дослідження, наявний І-ий розділ, або він виконаний на 80%, озвучені конкретні кроки для завершення теоретичної частини, відбувається збір емпіричного матеріалу дослідження, озвучені конкретні подальші кроки підготовки магістерської роботи.
Варто зазначити, що здобувачі продемонстрували високу зацікавленість своїм дослідженням та мотивацію до подальшої продуктивної роботи над темою. До слова, тематика магістерських робіт здобувачів ОР «магістр» 2023-2024 навчального року є актуальною та такою, яка відображає розвиток германістики, зокрема таких її сфер як фразеологія, граматика, прагматика, когнітивна лінгвістика, медіалінвістика та перекладознавствоа.
Цьогоріч звіт/попередній захист І-го розділу для здобувачів ОП «Німецька мова і література, англійська мова, переклад» відбувався майже одночасно з попереднім захистом І-го розділу для здобувачів інших освітніх програм факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету, зокрема освітніх програм, які реалізуються кафедрою англійської філології та кафедрою французької філології.
Зараз студенти-магістри почали готуватися до своїх виступів на звітній науковій конференції.
Бажаємо студентам й надалі плідної та успішної праці над магістерським дослідженням.