Програма підвищення кваліфікації вчителів та викладачів DLL

Викладачки кафедри Олена Павлишинець і Богдана Петришак беруть участь у програмі стажування від Goethe Institut Ukraine. Програма підвищення кваліфікації вчителів та викладачів DLL – Вчитися навчати німецької – програма Goethe-Institut, спрямована на підвищення кваліфікації вчителів та викладачів німецької мови. Вона базується на сучасних досягненнях у галузі німецької мови як іноземної та інтегрує інноваційний підхід до підвищення кваліфікації – дослідження через діяльність. DLL враховує вимоги до програм з підвищення кваліфікації вчителів та відповідає міжнародним стандартам якості у зазначеній галузі.

Викладачки кафедри беруть участь в Модулі 2: Як вивчати німецьку мову? Програма стажування складається з теоретичної фази та практичної фази (дослідницький проект). Теоретична фаза, яка включала 4 розділи (Розділ 1. Які фактори визначають навчання. Розділ 2. Як навчатися іноземним мовам. Розділ 3. Як можна навчитися вивчати іноземну мову. Розділ 4. Як допомагають інші мови вивчати німецьку),  завершилася 8 березня 2020 і наразі триває втілення дослідницьких проектів.

Темою свого спільного проекту наші викладачки обрали Wochenplanarbeit (заплановану роботу на тиждень). Цей проект має на меті перевірити цю форму роботи як доцільну та ефективну для сприяння самостійному навчанню студентів. Олена Павлишинець та Богдана Петришак втілюють цей проект спільно з Ганною Кулинич з Ізмаїльського Державного Гуманітарного Університету.