Презентація «Бібліографічні посилання»

В рамках співпраці структурних підрозділів університету в реалізації навчальної програми ОР «Магістр» зі спеціальності «Філологія: германські мови (переклад включно, перша німецька)» в понеділок, 11.04.2022 Наталя Григорівна Мазур – завідувачка сектором наукової літератури науково-методичного відділу університетської бібліотеки – провела для студентів-магістрів групи Н(м)-11 презентацію «Бібліографічні посилання» про стандарти правильного оформлення списку літературних джерел.

Основу змістовної презентації складало пояснення вимог щодо бібліографічних посилань в науковій роботі за ДСТУ 8302:2015. При оформленні бібліографічних посилань в магістерській роботі можна переконатися в надто-важливості таких елементів як «двокрапка» чи «риска», «навскісні риски», в необхідності вказання «повної назви місця видання» або з’ясувати питання, «чи потрібен повтор після навскісної риски».

Після прослуханої PowerPoint-презентації студенти мали чудову нагоду поставити доповідачці свої запитання до теми та виконати конкретні практичні завдання, оформивши за стандартами ДСТУ одне посилання на літературне джерело. Слід зазначити, що в бібліографічному списку до магістерської роботи таких посилань буде не менше 20, що ще раз підкреслює важливість прослуханої презентації.

Студенти-магістри із словами вдячності звернулися до доповідачки та запевнили, що у випадку запитань неодмінно звертатимуться в навчально-методичний відділ в Будинку вчених за адресою вул. Шевченка 79.