Співпраця з мережею шкіл німецької мови StartDeutsch Schule

Кафедра німецької філології розпочала співпрацю з мережею шкіл німецької мови StartDeutsch Schule (https://www.facebook.com/StartDeutsch-Schule-Deutschland-105947564409772 ), яка активно співпрацює з закладами вищої освіти України та має на меті підтримку спільних проектів та програм. 12 листопада 2021 року викладачі кафедри взяли участь в онлайн-зустрічі з директором та засновником школи Маркусом Пойзером та Богданою Полевою.

В рамках співпраці передбачається організація та проведення мовних клубів із носієм мови, участь в яких зможуть взяти студенти факультету іноземних мов, які вивчають німецьку мову як основну або як другу іноземну. Мовний клуб буде відбуватися для студентів, які володіють німецькою мовою на різних рівнях та передбачає розвиток мовлення і комунікативних навичок учасників.

Серед ідей для співпраці в майбутньому – можливість проведення спільної регіональної олімпіади з німецької мови, організація освітніх поїздок студентів до Німеччини, нові можливості для організації практики та працевлаштування студентів.