Профорієнтація

“Не будемо стояти осторонь, а будемо поряд з вами на вашому шляху до вибору майбутньої професії” – саме так озвучили мету профорієнтаційної зустрічі з учнями 7-а (11-го) класу ліцею ім. Романа Шухевича Івано-Франківської міської ради викладачі кафедри німецької філології Галина Миколаївна Шацька, Тетяна Петрівна Монолатій та Наталя Олексіївна Ткачук. Разом з учнями названого класу на (дистанційну) зустріч в п’ятницю, 18.11.2022, прийшли класний керівник Олександра Дмитрівна Іванічок та вчитель німецької мови Олег Ігорович Люклян (до слова, студіював німецьку філологію в Прикарпатському університеті ім. Василя Стефаника).

Зустріч складалася з двох частин: І. Презентація про переваги студіювання німецької мови в університеті в сучасний час та сучасними студентами, включаючи інформацію про німецьку мову як одну з європейських мов та як першу іноземну мову (точніше, перший фах) для здобуття диплома ОР “Бакалавр” та про широкі професійні можливості після отримання диплома в галузі філології – німецька мова та література – чи в галузі середньої освіти – вчитель німецької мови та літератури. ІІ. Розповідь-презентація про переваги студіювання німецької філології саме на факультеті іноземних мов Прикарпатського університету, включаючи інформацію про навчальну базу університету, студентське самоврядування та можливості, створені університетом для проведення вільного часу чи розвитку інтересів та хобі студентами. Треба зауважити, що учні сміливо вийшли на зв’язок з викладачами кафедри та уважно дослуховувалися до всіх інформацій. Стало зрозуміло, що чим раніше налагодити контакти з нашими прикарпатськими випускниками 2023, тим краще, бо на зустрічі ще відчувалися невизначеність, трішки розгубленість учнів в питанні вибору фаху та разом з ним професії майбутнього. Тому і була названа перша проста відповідь на питання “Warum Deutsch studieren?”, а саме “Für die Zukunft!”.

Зустріч, яка відбулася, була однією із зустрічей циклу профорієнтаційних зустрічей з учнями (не)випускних класів шкіл рідного Прикарапаття, які стартували у жовтні 2022, були проведені та будуть проводитися викладачами кафедри німецької філології в майбутньому.

Слідкуйте за анонсами та новинами про ці зустрічі!