ELLIC-2022

Перший тиждень жовтня на факультеті іноземних мов є традиційно тижнем ELLIC (Exploring Linguistics, Literature and Intercultural Communication) – Всеукраїнської науково-практичної конференції “Сучасні дослідження з лінгвістики, літературознавства та міжкультурної комунікації”. Цьогоріч відбулася VII конференція, 4 – 6 жовтня, організована кафедрою французької філології (завідувачка кафедри проф. Ольга Бігун), дистанційно, на платформі Webex Cisco.

Мета конференції – дати чудову нагоду молодим науковцям представити свої наукові дослідження, ідеї, результати та подальші кроки в праці над науковою темою. Більша частина учасників конференції – студенти-магістранти факультету іноземних мов.

На пленарному засіданні конференції перший проректор проф. Валентина Якубів, та декан факультету іноземних мов проф. Наталія Яцків, підбадьорили учасників конференції, подякувавши їм за інтерес до наукових досліджень та немалі старання в нелегкий для українського студентства час. Далі студенти Катерина Кобута, Роксолана Щерба та Павло Сорохтей своїми короткими виступами в галузі перекладознавства зробили добрий старт для доповідей учасників конференції в 7-ми підсекціях.

Студенти-магістранти кафедри німецької філології були учасниками підсекції «Когнітивно-семантичний вимір лінгвістичних досліджень та перекладацька традиція», головою секції якої був канд. філол. наук Андрій Венгринович, доцент та завідувач кафедри німецької філології, модераторами д-р. філософії Наталія Ткачук та канд. філол. наук Олег Остапович, доценти кафедри. Широкий спектр тематики, багатогранність наукових досліджень, їх глибинність вигідно вирізняли кожну доповідь. Було цікаво почути від доповідачів про їх наступні кроки на завершальному етапі підготовки магістерської роботи. Так, захист магістерських в грудні цього року буде жвавий та цікавий, даруйте, для строгої Державної комісії теж.

Ну, тоді, успіхів, дорогі ELLIC-івці 2022!