Навчально-лінгвістична практика в Німеччині

Навчально-лінгвістична практика в Німеччині

В рамках навчально-лінгвістичної практики в Німеччині студенти факультету іноземних мов (групи СОН-22, Н-31, СОА-26, А-32, А-42, Ам-11) із викладачками факультету Іриною Малашевською, Тетяною Монолатій (кафедра німецької філології) та Світланою Яців (кафедра англійської філології) відвідали впродовж 27.11.-01.12.2023р. Федеральну землю Саксонія. У місті Дрезден студенти побачили величні будівлі резиденції саксонських курфюрстів – Цвінґер, а також мали можливість оглянути скарби Дрезденської картинної галереї – всесвітньовідоме зібрання картин від епохи Відродження до бароко і класицизму, Музей порцеляни та Фізико-математичний музей.

Особливим аспектом у формуванні лінгвокраїнознавчої компетенції студентів стали відвідини різдвяного ярмарку Dresdner Striezelmarkt, найстарішого в Німеччині (з 1434 року) та одного з найвідоміших у Європі.

Не менш захоплюючою була поїздка до міста Майсен, відомого першою в Європі мануфактурою з виробництва порцеляни. Студенти відвідали замок Альбрехтсбург – одну з найвідоміших пам’яток архітектури пізньої готики, який вважається першим побудованим у Німеччині замком, і перлину готичної архітектури – Майсенський собор Св. Івана і Св. Доната.

Мандрівка до містечка Моріцбурґ перенесла усіх в різдвяну казку, адже однойменний бароковий палац став у 1972 році одним із місць зйомок чехословацько-німецького фільму «Три горішки для Попелюшки».