І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови

«Для добрих новин треба більше часу», про що приблизно говорить німецьке прислів’я «Gutes Ding braucht Weile», стосується новин про І тур Всеукраїнської студентської олімпіади 2023, який проводився для студентів освітніх програм «Німецька мова і література» та «Німецька мова і література, англійська мова» ОР Бакалаврат.

10 листопада 2023 відповідно до  наказу 918 про проведення І туру Всеукраїнської студентської олімпіади у 2023 році в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в період з 21 листопада по 30 листопада 2023 року.

Кафедра німецької філології проводила І тур Всеукраїнської студентської олімпіади у 2023 році із навчальної дисципліни «Основна іноземна мова (німецька)», учасниками олімпіади були студенти груп Н-21, СОН-22, Н-31, СОН-32, Н-41 та СОН-42, загалом понад 20 учасників.

Завдання олімпіади – рівні від А2 до С1 та стосувалися традиційних сфер “Lesen”, “Hören”, “Schreiben”, “Sprechen”. Письмова частина охоплювала правопис сучасної німецької мови, використання розділових знаків, що веде до зміни змісту речення, завдання переформування речень із застосуванням визначених синтаксичних конструкцій та написання есеї з вживанням певних поданих лексичних одиниць, які непросто змістово поєднати. Усна частина – непідготовлене мовлення, спрямоване на розв’язання проблеми чи схиляння співбесідника до прийняття певного рішення. Основною метою олімпіади є надання учасникам можливості скористатися своїми знаннями та вміннями для виконання нестандартних завдань. Пошук матеріалів виявився непростою задачею для журі, до якого входили викладачі кафедри німецької філології Тетяна Монолатій, Надія Бойчук та Наталія Ткачук. Учасники олімпіади були розділені на групи відповідно до рівня, виконували спочатку завдання письмової частини, а згодом усної.

Тепер про найголовніше – про переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади у 2023 році.

Рівень В2-С1:

І-е місце – Галина Харів (Н-41),

ІІ-е місце – Оля Дмитрів (Н-41) та Олександр Болдиш (Н-41),

ІІІ-місце – Тетяна Волощук (Н-41) та Олександра Юречко (СОН-42).

Рівень В1-В2:

І-е місце – Ірина Пула (СОН-32),

ІІ-е місце – Софія Півень (Н-31) та Юлія Кімак (СОН-32),

ІІІ-місце – Аліна Черновська (Н-31) та Лілія Петрунів (СОН-32).

Рівень А2-В1:

І-е місце – Маріанна Пилипко (Н-21),

ІІ-е місце – Ярина Тарас (Н-21) та Людмила Комарницька (Н-21),

ІІІ-місце – Василь Стефанів (СОН-22), Марта Паньків (Н-21) та Надія Приймак (Н-21).

Журі олімпіади та кафедра німецької філології вітає переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади 2023 року, бажає отримати можливість участі в ІІ-му турі олімпіади із навчальної дисципліни «Німецька мова», який відбуватиметься в одному із університетів України та дякує всім учасникам олімпіади за активну участь та прагнення досягти гарних результатів.