DLL – Deutsch lehren lernen: Захист практично-дослідницьких проєктів (PEP)

Цьогоріч кафедра німецької філології завдяки підписанню угоди про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника і Goethe-Institut в Україні Goethe-Institut запровадила для студентів спеціальності «Середня освіта. Німецька мова і література» та «Філологія. Германські мови та література (перша – німецька)» програму DLL – Deutsch lehren lernen – Вчимося навчати німецької. В рамках цієї програми студенти протягом семестру опрацьовували на онлайн-платформі та практичних заняттях теоретичний матеріал відповідного DLL-модуля, який закінчується практично-дослідницьким проєктом (PEP), в якому студенти самостійно формулюють питання та досліджують його на власному занятті в межах навчальної (методичної) практики.
19 та 21 грудня 2023 відбувся захист практично-дослідницьких проєктів (PEP), які провели студентки групи СОН-42 Ірина Шулятицька, Ольга Король, Олександра Юречко, Вікторія Яковишин та Надія Щиголь, а також студентки групи СОН-32 Тетяна Бройса, Христина Галяс, Діана Калин, Юлія Кімак, Марія Лепка, Мар‘яна Малиняк, Лілія Петрунів, Ірина Пула та Марта Шпук під керівництвом старшої викладачки кафедри німецької філології Богдани Петришак.
На думку студентів, завдяки таким практично-дослідницьким проєктам вони мають можливість на практиці поглибити і закріпити теоретичні знання з методики навчання іноземної мови та спробувати себе у ролі вчителя.
Дякуємо нашим партнерам – мовній школі «Otto Hans» Мовна школа “Otto Hans” та ліцею №5 Ліцей 5 Івано-Франківської міської ради – за надану можливість нашим студентам втілити свої проєкти та попрактикуватися у проведенні уроків з учнями різних вікових груп.